Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-04-2017, 07:20 PM   #1
New Camper
 
Join Date: Feb 2015
Location: IN
Posts: 4
A/C Problem

I have a 28ft Sunset Trail Reserve. Went camping this weekend and turned on the furnace for the first time. Have used the AC several times before with no issues. The furnace made a noise like the fan was rubbing something and then quit. Then both the furnace and AC would not work. The LCD display on the thermostat is dead. I would appreciate hearing if anyone else has had this issue. And if so what caused it and if there is a way to fix it without having to take it in for service.
Thanks
Steel Horse is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2017, 07:25 PM   #2
Site Team
 
mark5w's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: PA
Posts: 4,759
I know some thermostats have a fuse inside them, but that won't address the noise/rubbing problem with the furnace. Wonder if something got into system.
__________________
Mark & Susan
Lehighton, Pennsylvania

'13 Cruiser Patriot 335SS - '13 Ford F150 SCREW - PullRite Superslide - Roadmaster Active Suspension
Member - "Northeast Adventures RV Rally Group" & "Mason-Dixon Bunch"
mark5w is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2017, 07:32 PM   #3
New Camper
 
Join Date: Feb 2015
Location: IN
Posts: 4
I removed the grate and checked the squirrel cage. If I pushed it forward the noise stopped. That would indicate the something may be lose. That is likely something I can run down and fix. The bigger problem is that now nothing works....no furnace or AC. Nothing on the thermostat LCD. Checked all fuses. Any ideas?
Steel Horse is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2017, 07:57 PM   #4
Family Vacation Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: On
Posts: 186
Get out your voltmeter and test leads and trace the circuit - it's a power supply issue.
Jeffur is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2017, 08:19 PM   #5
New Camper
 
Join Date: Feb 2015
Location: IN
Posts: 4
Yep...I was going to do that next. Was hoping someone else had the same problem and could lend some pointers as to what they found. I will post what I find out and hopefully it will help others in the future
Thanks
Steel Horse is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Crossroads RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 08:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×