Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-19-2010, 02:24 AM   #1
Full Time Camper
 
salda01's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: SE Wi.
Posts: 704
This past weekend the furnace came on normally after being in the off position and shuts off when temp is reached, but the

next time or few times later when heat is called for the igniter doesn't click thus the furnace fails

to light. Shut the whole system down wait a bit and it fires right back up. Possible causes?



__________________
http://i299.photobucket.com/albums/m...1/rally5-1.jpg

'07 F250 Diesel Crew Cab 4x4

'08 CF30QB

Reese Signature Slider 18k Hitch
salda01 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2010, 02:42 AM   #2
Full Time Camper
 
mwebber78's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Maine
Posts: 1,250
Send a message via Yahoo to mwebber78
Isn't that a symptom of the float sail? I believe there have been posts on RV.net about this. Try posting to the Tech Forum within RV.net, good advice there.
__________________
Mike
2013 Jayco Eagle 334RBTS
Crossroads Forum Lurker
mwebber78 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2010, 11:32 AM   #3
Weekend Camper
 
Join Date: Oct 2010
Location:
Posts: 17


when the thermostat calls for heat, the fan should kick on first and then you should hear the clicking of the igniter..

There is also a diagnostic LED on the control board in the furnace, that will flash a code, in the event of a fault..

You are resetting the fault code by shutting down the system - try to find out what fault code it is throwing, so we can help you fix the actual problem..


Edited by: Jimehc
Jimehc is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 07:42 AM   #4
Full Time Camper
 
salda01's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: SE Wi.
Posts: 704
I did some research the other day as Mike suggest on RV.net and I'm thinking had too many vents closed, thus not allowing the sail vent to open. I had two of the 4 registrars completely closed. 1 in the bunk area, we had no kids this past weekend, so I didn't worry about heating the bunk area, the other closed just under the thermostat. Opened all the registrars fired up the furnace the other day, let it run for 24hrs, no problems based on the min / max digital thermostat I placed in there.

Either way the unit is at the dealer for what appears to be the ends of the axle collapsing, and they said they would check out the furnace too.


__________________
http://i299.photobucket.com/albums/m...1/rally5-1.jpg

'07 F250 Diesel Crew Cab 4x4

'08 CF30QB

Reese Signature Slider 18k Hitch
salda01 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Crossroads RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 10:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.