Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-17-2014, 04:15 PM   #1
Weekend Camper
 
Join Date: Mar 2014
Location: Western PA
Posts: 11
Fridge wont run off electric, only gas.

Hey Everyone,
On one of our last camping trips we noticed our fridge in or Zinger 32QB wasn't running off of our electric. It was on and everything was cold but it seems it was running off of gas. We have it so it will switch over in case of electric power outage. Everything else seemed to work fine and none of the breakers were tripped. Suggestions anyone?
michaelalbanese is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2014, 04:31 PM   #2
Full Time Camper
 
Stan's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Oak Harbor, WA
Posts: 1,994
First, check to make sure you DO have 120v to the outlet. There are a few fuses on the control module you can check (pull cover). There is also an in-line fuse on one of the wires. While the cover is off, check connections (pull and reset connectors).
__________________
Stan and Terri
Oak Harbor, WA
2008 Chevy 2500HD D/A
2007 Cruiser CF30SK
Glide Ride Pin Box
Reese 16K Slider
Stan is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2014, 04:57 PM   #3
Full Time Camper
 
Loneoak's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Winchester, ON
Posts: 1,177
Check all the GFI plugs in the trailer, sometimes one has tripped and that can cause a loss of power.
__________________

2012 Cruiser Sahara 330SS
2015 F250 Super Duty diesel
Loneoak is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2014, 05:06 PM   #4
Site Team
 
mark5w's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: PA
Posts: 4,763
I had a similar problem this past weekend. When plugged into the 50 amp circuit, only some systems were working in the rv. The fridge ran only on gas. When I used the adapter and plugged into the 30 amp circuit, everything worked. The 50 amp circuit checked out, no problems. I suspect my 50 amp cord is defective and only one leg of the 50 amp circuit was working.
If you are hooking up to a 50 amp circuit it possibly could be either the campground outlet was bad, or your 50 amp cord is bad.
__________________
Mark & Susan
Lehighton, Pennsylvania

'13 Cruiser Patriot 335SS - '13 Ford F150 SCREW - PullRite Superslide - Roadmaster Active Suspension
Member - "Northeast Adventures RV Rally Group" & "Mason-Dixon Bunch"
mark5w is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2014, 08:12 PM   #5
Full Time Camper
 
Tim D's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: So IL
Posts: 1,811
Quote:
Originally Posted by michaelalbanese View Post
Hey Everyone,
On one of our last camping trips we noticed our fridge in or Zinger 32QB wasn't running off of our electric. It was on and everything was cold but it seems it was running off of gas.
Seems like it was running on gas? Was the gas light on? You would also hear it exhausting outside.
__________________

Tim
13 ST25RB
08 F-250 SC 6.8L XLT 4x4
Tim D is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Crossroads RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 04:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×