Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-27-2015, 09:49 PM   #1
New Camper
 
Join Date: Nov 2015
Location: NV
Posts: 3
Front, outside light

Hello,

I bought a 2006 Crossroads Zinger and noticed that the light on the front by the battery and LP tanks doesn't work. It isn't the bulb and I'm more than capable of fixing or replacing it, but am I missing something silly that needs to be on for it to work?

Thanks.
Rob Baff is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2015, 07:31 AM   #2
Site Team
 
Join Date: Dec 2007
Location: WI.
Posts: 7,688
I have experienced the same thing with the front outside light.
It seems to be in the switch. I have sprayed it with WD-40, and then worked the switch and it has taken care of the problem. Apparently there gets to be a little corrosion there.
__________________
2008 Cruiser CF26RK
2013 Ford Eco-Boost
Heavy duty payload - Max tow
Lloyd is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2015, 09:34 AM   #3
Full Time Camper
 
Stan's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Oak Harbor, WA
Posts: 1,994
Have had the same issue. The switch gets wet from road spray and corrodes. I have done what Lloyd stated and also replaced the light assembly over the years. I get replacements from my local Ace Hardware.
__________________
Stan and Terri
Oak Harbor, WA
2008 Chevy 2500HD D/A
2007 Cruiser CF30SK
Glide Ride Pin Box
Reese 16K Slider
Stan is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2015, 04:36 PM   #4
Full Time Camper
 
r2millers's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: So. Cal.
Posts: 576
I too had several sticking switches and used a dry type lube to unstick.
Now all work well and easy to operate.
__________________

Bob and Better Half

2007 F-250 PSD, SW, CC, LB, 2WD
2006 TF32SS Cross Terrain Toy Hauler (sold)
Reese 16k slider
r2millers is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2015, 06:11 PM   #5
New Camper
 
Join Date: Nov 2015
Location: NV
Posts: 3
Thanks guys. I'll take a look at it this weekend.
Rob Baff is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2015, 03:56 PM   #6
Site Team
 
DavisK's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: VA
Posts: 1,217
I have problems with mine periodically. I spray contact cleaner on the switch, and that seems to help.
__________________

2013 Silverado 2500HD LTZ CC 6.6L Duramax Diesel
2014 Sunset Trail SF270BH
Holly & Buster, mini Dachshunds
2016: 1 trip, 3 nights in 1 state, 316 miles
2015: 5 trips, 18 nights in 3 states, 2707 miles
2014: 5 trips, 14 nights in 3 states, 2426 miles
DavisK is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2016, 10:40 PM   #7
New Camper
 
Join Date: Nov 2015
Location: NV
Posts: 3
You guys were all right on point with your diagnosis. I played with it a bit this afternoon and got it working.
Rob Baff is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Crossroads Registry

Carriage

usfstar

Franklin

rolesh
Add your Crossroads RV
» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Crossroads RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 07:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×