Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-10-2015, 11:47 PM   #1
Weekend Camper
 
Join Date: May 2014
Location: Nam
Posts: 12
Please help!

I have a 2008 crossroads cruiser 29rk and my ac is not blowing cold air. It's just blowing warm air an I'm in El Paso Texas for the weekend any help would be appreciated. Where should I start? Thanks Darryn.
Ddflemi85 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2015, 06:35 AM   #2
Full Time Camper
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pennsylvania
Posts: 2,396
Dd
If it were me I would go to the office of the campground that I was staying and ask them if they could recommend a mobile RV repair service...If not I would search the internet for that area for a mobile RV service or an air conditioner tech...

If your question was more about how could you diagnose the problem, I am sorry to say I can not help....I am NOT good with heat and would not mess around with trying to fix it myself and would go right to a professional that could get the air conditioner working ASAP....

GOOD LUCK
__________________
Rosie & Tommy
Coatesville Pa.
2017 Ford F350 Lariat Power Stoke DW
2013 Cruiser Patriot 305 SKP

In God We Trust
A proud member of the one percent...Semper Fi
sleepyT is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2015, 06:42 AM   #3
Site Team
 
Join Date: Dec 2007
Location: WI.
Posts: 7,627
Good advise Tommy.
__________________
2008 Cruiser CF26RK
2013 Ford Eco-Boost
Heavy duty payload - Max tow
Lloyd is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2015, 07:24 AM   #4
Full Time Camper
 
fhenn's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Ms
Posts: 2,739
Make sure that your thermostst is on automatic
__________________
Frank and Janet Henn
2017 380MBH pushing a 2007 Dodge
CDT with a six speed Automatic
Traveling with Hoover and Rainbow the wonder dogs and now with Sunshine the rescue Schnauzer.
fhenn is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2015, 11:33 AM   #5
Full Time Camper
 
anaro's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Mebane, NC
Posts: 2,394
Make sure you are not set to fan instead of AC. Otherwise, I would call a mobile rv repair guy. Good luck
__________________

2014 Chevy Silverado 3500 SRW Duramax
2011 Zinger ZT26BL-sold
2014 Sabre 34REQS

***Member of the Mason-Dixon Group***
anaro is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2015, 11:48 AM   #6
Site Team
 
mark5w's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: PA
Posts: 4,734
That's 8 years old. Time to have it looked overover anyway
__________________
Mark & Susan
Lehighton, Pennsylvania

'13 Cruiser Patriot 335SS - '13 Ford F150 SCREW - PullRite Superslide - Roadmaster Active Suspension
Member - "Northeast Adventures RV Rally Group" & "Mason-Dixon Bunch"
mark5w is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2015, 12:22 PM   #7
Weekend Camper
 
Join Date: May 2014
Location: Nam
Posts: 12
Thanks guys. Unfortunately I haven't figured it out yet but I will keep you posted
Ddflemi85 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2015, 12:58 PM   #8
Full Time Camper
 
Join Date: Apr 2011
Location: Pennsylvania
Posts: 2,396
Quote:
Originally Posted by fhenn View Post
Make sure that your thermostst is on automatic
Frank
Does your 2008 camper have a digital thermostat.??? I had a 2007 Cruiser and the thermostat was analog...I can't remember if there was an auto setting on that thermostat...I had to set the 2007 Cruiser thermostat manually to either heat or cool...If I remember correctly...
__________________
Rosie & Tommy
Coatesville Pa.
2017 Ford F350 Lariat Power Stoke DW
2013 Cruiser Patriot 305 SKP

In God We Trust
A proud member of the one percent...Semper Fi
sleepyT is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2015, 01:03 PM   #9
Weekend Camper
 
Join Date: May 2014
Location: Nam
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by sleepyT View Post
Frank
Does your 2008 camper have a digital thermostat.??? I had a 2007 Cruiser and the thermostat was analog...I can't remember if there was an auto setting on that thermostat...I had to set the 2007 Cruiser thermostat manually to either heat or cool...If I remember correctly...
It has an analog thermostat. I have it set on auto and cool and fan hi. I have a feeling it's something to do with the compressor. On the inside of the camper there is a small electrical panel hopefully I can diagnose it from there. I appreciate everyone's comments.
Ddflemi85 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2015, 07:01 AM   #10
Family Vacation Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Iowa
Posts: 234
There is a chance that the start capacitor failed. Which is a common is. Does the compressor actually start? Or not?
__________________
2014 Z-1 ZT301BH--- Got hail damaged and been replaced.
2016 REZERVE RFZ-31BH
Reese Pro Series 16k hitch
2006 Chevy 2500HD 6.0L ext. Cab 8' bed.
jakesz28 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Crossroads RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 08:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.