Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-13-2015, 07:55 PM   #1
New Camper
 
Join Date: May 2015
Location: Pennsylvania
Posts: 3
Wiring issues

Got travel trailer that needed a little work. Had to replace some floor and walls in front above tongue /battery. Snipped a couple wires to reframe wall. Reconnected and finished everything up. (trying to keep it short). Now converter seems to be humming constantly and radio, water pump, and gauge will not work. Lights on gauge flash on for a second, same with radio. Could this just be from dead battery?? Problem occurs even when plugged in.
Familycamping is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2015, 07:59 PM   #2
New Camper
 
Join Date: May 2015
Location: Pennsylvania
Posts: 3
Also should mention that everything else works and fuse for radio is good. Thanks in advance
Familycamping is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2015, 09:27 PM   #3
Full Time Camper
 
MartyinSC's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: SC
Posts: 638
Sounds like battery is wired in reverse. On these trailers, black is positive, and white is negative/ground. Lights will work either way, converter goes nuts, radios, pumps, etc do not work.
__________________
Marty and Martha
2015 Z-1 211RD
2012 Nissan Titan
Dalzell SC
MartyinSC is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2015, 09:37 PM   #4
New Camper
 
Join Date: May 2015
Location: Pennsylvania
Posts: 3
Thanks

Does it ever cause permanent damage to radio etc... Pretty sure battery is dead and could have easily been hooked up backwards. Thanks
Familycamping is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2015, 09:49 PM   #5
Site Team
 
mark5w's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: PA
Posts: 4,734
Could cause damage. When you replace the battery you'll find out. You'll have to check fuses then if something is not working.
__________________
Mark & Susan
Lehighton, Pennsylvania

'13 Cruiser Patriot 335SS - '13 Ford F150 SCREW - PullRite Superslide - Roadmaster Active Suspension
Member - "Northeast Adventures RV Rally Group" & "Mason-Dixon Bunch"
mark5w is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2015, 09:51 PM   #6
Full Time Camper
 
MartyinSC's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: SC
Posts: 638
Happens every day. Here's a thread from right here, only three days old. Same/same. (looks like radio damaged) http://www.crossroadsowners.com/foru...rage-9772.html
__________________
Marty and Martha
2015 Z-1 211RD
2012 Nissan Titan
Dalzell SC
MartyinSC is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2015, 07:01 PM   #7
Full Time Camper
 
Tim D's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: So IL
Posts: 1,811
Quote:
Originally Posted by MartyinSC View Post
Sounds like battery is wired in reverse. On these trailers, black is positive, and white is negative/ground. Lights will work either way, converter goes nuts, radios, pumps, etc do not work.
Think of it this way. On the wiring in your home black is "hot" or positive. White is neutral. Knowing this you can mark the end of your black cable with shrink wrap, paint, nail polish, or whatever.
__________________

Tim
13 ST25RB
08 F-250 SC 6.8L XLT 4x4
Tim D is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Crossroads RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 05:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.