Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-24-2019, 01:23 PM   #1
New Camper
 
Join Date: Aug 2019
Location: CO
Posts: 1
Running lights blowing fuse

Hi everybody,

I have a 2015 sunset trail. I tow with a 2010 f150 and a 2015 Escalade. Last week brakes stopped working coming down i70 near evergreen. Noticed OL on brake controller ( overload short). Then noticed running lights also stopped working. Got home changed to my work vehicle to tow camper to storage and had the same problem. Found trailer light fuses blown on both vehicles and replace. Problem reoccurred. Turn signals and brake lights still work on both vehicles. But not camper brakes or running lights still.
Brought home to trouble shoot. Plugged in to shore power and turned on ac as I always do just to get heat out. Breaker is tripping at house and it never used to do this. No other appliance or lights are on on the rv.
Checked battery connections and replaced all fuses in rv. Help!
Aspensunset is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2019, 04:50 PM   #2
Full Time Camper
 
harley's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Belle River , Ontario
Posts: 1,626
Start looking at all connections...inside converter , inside juncrion box for 110 v , where plug for truck goes into the kunction box on the tongue. There has to be a shorted wire somewhere.
__________________


It was a rainy few days at Algonquin Prov park...tarps kept us dry.
Wayne --Belle River (Windsor), Ontario
2013 Sunset Trail Reserve 25RB..
2015 White Chev Silverado 2500HD 4x4 (6.0 l gasser)
2003 Mountain Star 890SBRX Truck Camper
harley is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2019, 05:21 PM   #3
Site Team
 
mark5w's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: PA
Posts: 4,738
It's possible that one of the brake wires is shorted out behind the brake drums.
__________________
Mark & Susan
Lehighton, Pennsylvania

'13 Cruiser Patriot 335SS - '13 Ford F150 SCREW - PullRite Superslide - Roadmaster Active Suspension
Member - "Northeast Adventures RV Rally Group" & "Mason-Dixon Bunch"
mark5w is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2019, 07:20 AM   #4
Weekend Camper
 
Join Date: Aug 2018
Location: MD
Posts: 10
Watching....I have a 2014 32BH that the upper marker lights stopped working. I ended up extending a ground from a cargo compartment light to get them operative as it has to be an issue in wiring that one cannot get to without disassembling the underside covers. I also have brakes that seem anemic so I think I might have a ground issue someplace. Let us know if you figure out the issue!
__________________
Don
rhodesd is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
air conditioner, fuse, running lights, short

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Crossroads RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 12:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.