Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-16-2012, 01:14 PM   #1
Chrisdon
Weekend Camper
 
Join Date: Aug 2011
Location: Ontario
Posts: 21
Default





So first time using Hotwater tank, but using electric

We turn the switch on control panel at door, and red light never shuts off?? And we dont get hotwater either, how long does it take to heat up?

Thanks
Chrisdon
__________________
Chris
2014 Sunset Trail 250RB
Chrisdon is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2012, 01:29 PM   #2
Stan
Full Time Camper
 
Stan's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Oak Harbor, WA
Posts: 1,307
Default

My tank takes about 45 minutes to get fully hot on electric (10 gal). I think the newer units the light stays on. On mine (07) the light only comes on if there is a problem. Someone with a newer unit may correct me. Do you get hot water when on gas? If so, you may have an issue with the the element.



__________________
Stan and Terri
Oak Harbor, WA
2008 Chevy 2500HD D/A
2007 Cruiser CF30SK
Glide Ride Pin Box
Reese 16K Slider
Stan is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2012, 01:32 PM   #3
tator447
Full Time Camper
 
tator447's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: WI
Posts: 834
Send a message via MSN to tator447
Default





Chrisdon,
What you may want to make sure of is that you have the line open from hot water into the lines in your unit. My red light stays on all the time, as I believe it should, telling me it's on. But, I forgot to open the line to the whole unit and after my first cold shower learned quickly what the setting should be. They told me all the angle cocks should face in the same direction, on the water lines that is. Hope this helps some.

Jim
__________________

Jim & Linda Tator
Watertown, WI
2013 Crusier CF34SS
Ford F250 PSD 7.3L Bully Dog
154 nights in 2013 - 4,370 miles
tator447 is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2012, 01:37 AM   #4
sle1995
Weekend Camper
 
Join Date: Mar 2012
Location: Illinois
Posts: 80
Default

We had our new 31BH out this weekend and got about 3 seconds of warm water. Checked everything, then checked the valve...not open. Once I opened it no problems. Plenty of hot water. Our light stays on all the time also.



__________________
Steve, Lenise, & Emilie

2006 Nissan Titan

2013 Sunset Trail 31BH

Equalizer Hitch

sle1995 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 08:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.