Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-09-2020, 04:12 PM   #1
Weekend Camper
 
Join Date: Jul 2020
Location: NY
Posts: 21
Water and fridge not working on propane

Everything has been working fine .. just got to a campsite. And fridge and water heater are not working on propane..

My stove works fine.. so does my quick connect...

It seems like it may not be getting a spark . Haven't been able to verify yet .
stripedass is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2020, 04:41 PM   #2
Weekend Camper
 
Join Date: Aug 2018
Location: TN
Posts: 62
Check 12vdc battery power, both require good voltage to work properly
TerryH is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2020, 05:29 PM   #3
Weekend Camper
 
Join Date: Jul 2020
Location: NY
Posts: 21
I disconnected from the 30 amp. Disconnected the battery and reconnected it.. now my fridge works on propane but still no water heater on propane.. at least it's working on electric so we have hot water.. Don't understand how it just stopped working when it was working fine at home...
__________________
2020 Sunset Trail SS242BH
stripedass is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2020, 10:53 PM   #4
Site Team
 
DavisK's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: VA
Posts: 1,345
Is your water heater trying to ignite when you switch it to gas? Are you getting a gas fault light on the control panel? Check the gas tube inside the hot water heater to make sure it isn't plugged with a spider nest or some other insect.
__________________

2013 Silverado 2500HD LTZ CC 6.6L Duramax Diesel
2014 Sunset Trail SF270BH
Holly & Buster, mini Dachshunds
2016: 1 trip, 3 nights in 1 state, 316 miles
2015: 5 trips, 18 nights in 3 states, 2707 miles
2014: 5 trips, 14 nights in 3 states, 2426 miles
DavisK is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2020, 05:40 AM   #5
Weekend Camper
 
Join Date: Jul 2020
Location: NY
Posts: 21
I need to get my wife to flip the switch on for the water heater. While I'm looking at it to see if is making a spark since the switch is quite a bit far from the heater.

No fault on the control panel..

I don't smell gas either..
__________________
2020 Sunset Trail SS242BH
stripedass is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2020, 08:51 AM   #6
Seasonal Camper
 
Aceallenk's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: Saskatchewan
Posts: 354
Sounds like the circuit board for your water heater is shot. Mine did the exact same thing, water heater would start, then stop. Throw switch off then on again, same thing, start and stop after 30 seconds. I replaced my circuit board with the American made Dinosaur electronics board and problem solved. Never to look back again... No more Chinese garbage that'll keep burning out every other year. https://www.dinosaurelectronics.com/
__________________
2012 ST25RB SunSet Trail - RESERVE
Silverado LT Z71
Aceallenk is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2020, 08:54 AM   #7
Weekend Camper
 
Join Date: Jul 2020
Location: NY
Posts: 21
Tried it again this morning and it fired right up.. I took a shower.. but haven't heard a kick back on..

I hate to have to buy a new board when it's covered under warranty.. but then again driving to my dealer to get warranty work will cost me over $60 in tolls plus gas..
stripedass is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2020, 09:00 AM   #8
Full Time Camper
 
Stan's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Oak Harbor, WA
Posts: 2,026
I have had the same issue before as well as others on this forum. Try removing the W/H connectors on the circuit board and reconnecting them again. Use care. Sometimes it is just a bad connection with the harness.
__________________
Stan and Terri
Oak Harbor, WA
2008 Chevy 2500HD D/A
2007 Cruiser CF30SK
Glide Ride Pin Box
Reese 16K Slider
Stan is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2020, 08:27 AM   #9
Seasonal Camper
 
hondavalk's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: ohio
Posts: 341
Quote:
Originally Posted by Stan View Post
I have had the same issue before as well as others on this forum. Try removing the W/H connectors on the circuit board and reconnecting them again. Use care. Sometimes it is just a bad connection with the harness.
Had the exact same experence. It's been fine ever since.
__________________
hondavalk
2008 Tundra 5.7L
2013 ST29SS
Reese DC
hondavalk is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2020, 08:44 AM   #10
Weekend Camper
 
Join Date: Jul 2020
Location: NY
Posts: 21
It all appears to be working now... Weird.
stripedass is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2020, 09:28 AM   #11
Site Team
 
Join Date: Jun 2015
Location: mo
Posts: 1,021
If you turned the gas off while traveling or changed a bottle it could take some time to work out the air.
__________________
2005 Cruiser 29CK
2008 GMC 2500hd 4x4
Crew cab Long bed 6.0 gas
4.10 gear ratio
dagst1 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2020, 04:38 PM   #12
Weekend Camper
 
Join Date: Jul 2020
Location: NY
Posts: 21
Maybe that's what it was . I had to turn the propane off before going to a gas station. but stove worked and so did my quick connect
stripedass is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2020, 04:50 PM   #13
Weekend Camper
 
Join Date: Aug 2010
Location: Minnesota
Posts: 28
Try going into the orfice tube with a pipe cleaner or screwdriver to make sure there are no spiders trying to nest in there. A favorite spot.
__________________
Don and Kathy from MN.
B.O. Plenty is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2020, 07:14 PM   #14
Weekend Camper
 
TexSon's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: TX
Posts: 47
Interesting, mine only works if the propane is turned on. It is on auto and the gas is turned off on the fridge, but the propane still has to be turned on.
__________________
TexSon
2010 Zinger ZT29DS
Waiting on a 2020 Silverado HD3500 Duramax (still!)
TexSon is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Crossroads RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 02:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×