Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-28-2014, 04:11 AM   #1
New Camper
 
Join Date: Jul 2014
Location: Massachusetts
Posts: 5
2012 sunset trail slide not fully open on one side

When I open my slide I noticed that the left side stops and the right side keeps closing which leaves a 2" gap on one side? When I close the slide it will sometimes stop and leave a code red led 8 flashes which means hall not responding or something like that. I then manually override controller to close slide. I pulled motor to see if there was a wire loose but it looks fine , anyone have this problem???
Badfl97 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2014, 08:16 AM   #2
Seasonal Camper
 
Beamer5's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: United States
Posts: 285
Try this



__________________
2015 GMC Sierra 1500 Crew Cab Z71 4X4 3.42
2013 CrossRoads Sunset Trail Super Lite 250RB
Beamer5 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2014, 08:19 AM   #3
Full Time Camper
 
harley's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Belle River , Ontario
Posts: 1,640
try syncing motors...put slide out 1 ft then close slide and hold switch for 3 sec after slide stops . do this 2 or 3 times.
Another theory..maybe there is something on top of the slide blocking it ?
__________________


It was a rainy few days at Algonquin Prov park...tarps kept us dry.
Wayne --Belle River (Windsor), Ontario
2013 Sunset Trail Reserve 25RB..
2015 White Chev Silverado 2500HD 4x4 (6.0 l gasser)
2003 Mountain Star 890SBRX Truck Camper
harley is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2014, 08:22 AM   #4
New Camper
 
Join Date: Jul 2014
Location: Massachusetts
Posts: 5
I tried to sync motors didn't work that's when I got code after going in and out 3 times it stopped going in and control panel had flashing led
Badfl97 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2014, 05:42 PM   #5
Full Time Camper
 
Bert's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Florida
Posts: 648
What was the code?
__________________

Bert, Cathy, Kylie & Kaitlin
2014 SunsetTrail Reserve 32BH
2009 Silverado 3500HD LTZ 4X4 6.6L Duramax
YouTube LetsRV Instagram LetsRV_
Bert is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2014, 05:48 PM   #6
New Camper
 
Join Date: Jul 2014
Location: Massachusetts
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by Bert View Post
What was the code?
Code was error 8 Hall signal not present,encoder not providing signal. Usually a wiring problem. I pulled motor wiring looked fine at the motor.
Badfl97 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Crossroads RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 07:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×