Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-14-2012, 11:28 AM   #1
New Camper
 
Join Date: Oct 2011
Location: new hampshire
Posts: 2
Hi new to the forum, I purchased a used zinger last fall. after 2 days of the camper plugged in the A/C will cycle on for 20 seconds and make a sound like its building presure then shut off. it will do this enough that it will blow the breaker. the only way to stop it is to turn off the a/c breaker. Anybody have any thoughts?
bradybunch is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2012, 11:53 AM   #2
New Camper
 
Skitt's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Alberta
Posts: 9




sounds to me that possible you have a stuck expansion valve and the compressor is over pressuring and shutting down, then when it starts up again its at high pressure and shuts off again. are you able to check the condensor core and see if its dirty? if your condensor is dirty then when your freon is pressurized it gets hot and causes even more pressure which would trip you high level cutout switch. and a third possibility is your evaporator core is freezing off due to running too long at full blast when the weather is really hot out, if so you need to check your evaportor core and see if its frozen. also do you have good air flow coming from the unit?
Skitt is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2012, 11:31 AM   #3
New Camper
 
Join Date: Oct 2011
Location: new hampshire
Posts: 2
went back out and turned the breaker back on. the compressor now just runs constantly even with the thermostat turned off. I turned the a/c on and the fan came on and blew cold air. I turned the thermostat back off, the compressor continued to run until it poped the breaker.
bradybunch is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2012, 11:45 AM   #4
New Camper
 
Skitt's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Alberta
Posts: 9




to me it sounds like there might be a problem with the thermostat, ill try get wiring diagrams tommarrow and trace out the harness but when the thermostat is turned off the compressor should shut off as well. same goes for the previous problem where the the compressor would run for 20sec then shut off and restart, could be a issue with the thermostat having a bad sensor and telling the compressor to turn on and off or simple telling the compressor to stay running and have the evaportor freeze off and cause over pressure and trip the high level shut off then most units have a time delay before they allow the pump to turn the back on. they are digital after all and controlled by a sensor.
Skitt is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2012, 08:42 AM   #5
New Camper
 
Skitt's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Alberta
Posts: 9
Hey sorry for the late response, but according to service department from my local dealer the ac is completely controlled by the thermostat so if it is not shutting off then your thermostat is not functioning properlly.
Skitt is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Crossroads RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 06:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.