Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-11-2010, 12:35 PM   #1
JWN
Weekend Camper
 
Join Date: Jun 2010
Location: Richfield, WI
Posts: 45
Just took delivery on our new CF30ES, love it. During the dealer demo he played the radio (Jensen AWM970)on 3 seperate speaker positions, A, B, or C. Don't know if it was on AM or FM. Radio is connected to the new Jensen ANHD20 AM, FM, TV pancaked omni-directional antenna. The radio sounded great.



While at home preping it for our first short trip I tried to play the AM radio, nothing but static even though I'm 25 miles from a 50k watt radio station. Static all the way up & down the AM band, that changes sound when various lights, fans, etc. are turned on or off. FM seems OK. Also, speakers B and C suddenly stopped working. I tried checking the ground on the radio & it seems OK. Any suggestions or is it a 37 mile trip back to the dealer? Edited by: JWN
__________________
Jim from Richfield, WI
JWN is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2010, 12:44 PM   #2
Weekend Camper
 
Join Date: Jan 2009
Location: Calgary, AB
Posts: 31
Have you tried the AM portion of the radio using battery power alone, i.e. not hooked up to shore power? Typically the converter is producing a lot of low level AC because of poor filtering of the DC output and the lower cost radios in RV units don't have adequate filtering on the DC input into the radio. By their design FM tuners are not affected by this unfiltered DC.



__________________
Bill & Meina

2006 GMC Sierra 2500 D/A
2009 CF31MK
JT Strongarm Stabilizers
Demco Glide Ride
Blue Sky Energy Solar Boost 2000E MPPT Controller
billyrabbit is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2010, 01:41 PM   #3
Seasonal Camper
 
ClassicHammond's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Franklin Wisc.
Posts: 274
Our second set of speakers has a wall switch in the bedroom, it's not labeled. You may check for wall switches. Also wasthe antenna amp switched on????????
__________________
Tom&Denice, Carmel,Betsy, Brighton&Daisy(Rescued Cockers)YukonXL 2500 8.1 4:10 CT31GR http://i276.photobucket.com/albums/k...ofP1010009.jpg
ClassicHammond is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2010, 12:23 AM   #4
JWN
Weekend Camper
 
Join Date: Jun 2010
Location: Richfield, WI
Posts: 45
Thanks for the reply. Yes, battery or shore power almost the same noise. I think it's some type of antenna problem, cable or grounding problem????

JWN
__________________
Jim from Richfield, WI
JWN is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2010, 12:30 AM   #5
JWN
Weekend Camper
 
Join Date: Jun 2010
Location: Richfield, WI
Posts: 45
No second switches, worked all three areas earlier, livingroom, bedroom, & outside. Now only livingroom works. Guessing inside relays stopped working. Checked resistance on speakers, they are OK.

Yes, tried antenna amp in all positions, still no luck with noise on AM.
__________________
Jim from Richfield, WI
JWN is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Crossroads RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 02:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.