Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-18-2018, 11:41 AM   #1
Weekend Camper
 
Join Date: May 2018
Location: VA
Posts: 47
Newbie here. I have 2 questions

I have a 1998 34' Carri-lite 5th wheel.

the lights on one half of the trailer are not working. I was hoping someone could give me some clues as to where to start trouble shooting this issue. I don't believe it is the truck since we didn't have any issues with our older 5th wheel last weekend. There is an automotive fuse box inside the pin box. 5 of the fuses are labeled general purpose, but the others are water pump and jack motor. We are going to check these for blown fuses today.

2nd question. We have a 4" pvc pipe that runs across the bottom front of the trailer. It is capped on both ends, but has holes drilled in it. I don't know if this was something added on later, but I can't figure out a possible use for it. Does anyone have any clues?

Thanks in advance for you help.
Dallasrules is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2018, 12:37 PM   #2
Site Team
 
mark5w's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: PA
Posts: 4,540
Check and clean the 7 pin plug for corrosion.


The 4" tube sounds like it is the sewer hose carrier. One of the caps must come off to remove and place the hose back in.
__________________
Mark & Susan
Lehighton, Pennsylvania

'13 Cruiser Patriot 335SS - '13 Ford F150 SCREW - PullRite Superslide - Roadmaster Active Suspension
Member - "Northeast Crossroad Rally" & "Mason-Dixon Bunch"
mark5w is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2018, 01:53 PM   #3
Full Time Camper
 
Papa-T's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: N.C. Mountains
Posts: 1,302
Quote:
Originally Posted by mark5w View Post
Check and clean the 7 pin plug for corrosion.


The 4" tube sounds like it is the sewer hose carrier. One of the caps must come off to remove and place the hose back in.
Yep I agree about the sewer hose carrier. One end or both will screw off. And could be the 7 pin plug or a fuse like you said. Let us know what you find.
__________________
*2016 CAF25SE Cruiser Aire 5er/*Joined 2010 *Changed Username and lost Post #'s -2012.
*Traded Campers and Left Crossroads -2012.
*Purchased New 5er & Came back May-2016
*Ted & Tricia (Mimi and Boo - Poodles)
“I have tried to live my life so that my family would love me and my friends would respect me. The others can do whatever the Hell they please!” —John Wayne
Papa-T is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2018, 02:55 PM   #4
Weekend Camper
 
Join Date: May 2018
Location: VA
Posts: 47
The sewer hose is in the back bumper, but I guess it could be for that. It looks pretty clean though.
Dallasrules is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2018, 03:52 PM   #5
Full Time Camper
 
Papa-T's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: N.C. Mountains
Posts: 1,302
Quote:
Originally Posted by Dallasrules View Post

2nd question. We have a 4" pvc pipe that runs across the bottom front of the trailer. It is capped on both ends, but has holes drilled in it. I don't know if this was something added on later, but I can't figure out a possible use for it. Does anyone have any clues?

Thanks in advance for you help.
The holes drilled in it are for letting left over water from the sewer hose to drain out and so it won’t smell. Its better to carry in there then the back bumper because the sewer hose can get holes rubbed in it inside the metal bumper.
__________________
*2016 CAF25SE Cruiser Aire 5er/*Joined 2010 *Changed Username and lost Post #'s -2012.
*Traded Campers and Left Crossroads -2012.
*Purchased New 5er & Came back May-2016
*Ted & Tricia (Mimi and Boo - Poodles)
“I have tried to live my life so that my family would love me and my friends would respect me. The others can do whatever the Hell they please!” —John Wayne
Papa-T is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2018, 09:24 PM   #6
Weekend Camper
 
Join Date: May 2018
Location: VA
Posts: 47
Thanks for the replies, I will let you know how it goes with the lights.

I just discovered that some damage in the back is more extensive than I thought. One side of the ladder is not anchored to anything other than the roof material itself. It has been leaking and the roof is really soft on the corners. I need to figure out how to fix that.
Dallasrules is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2018, 05:47 PM   #7
Weekend Camper
 
Join Date: May 2018
Location: VA
Posts: 47
Fixed light problem.

The problem with the lights turned out to be a burned area on the 7 pin cord. Not sure what happened, but someone just taped it up.
Dallasrules is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2018, 06:09 PM   #8
Site Team
 
mark5w's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: PA
Posts: 4,540
Thanks for letting us know you found the problem.
__________________
Mark & Susan
Lehighton, Pennsylvania

'13 Cruiser Patriot 335SS - '13 Ford F150 SCREW - PullRite Superslide - Roadmaster Active Suspension
Member - "Northeast Crossroad Rally" & "Mason-Dixon Bunch"
mark5w is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Crossroads RV or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.


All times are GMT -6. The time now is 03:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.