Go Back   CrossRoads RV Family Forum > CrossRoads Products > Cruiser

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-31-2012, 07:46 AM   #1
NorskeNY
Full Time Camper
 
NorskeNY's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Upstate NY
Posts: 673
Default

Getting ready for our first trip out and the rear stabilizer jack motor does not work - will have to use the hand crank until I get time to take it to an RV dealer. I may make and adapter so I can use my cordless drill.

I have power to the motor and the switch checks good. I wiggled the wire to the motor and it started to move then stopped. Re-checked power to the motor and still power (checking at the connector to the switch). The wiring diagram from Lippert shows a 6A auto reset breaker and a 20 amp fuse.

So my question is where is the breaker and fuse?

I purchased the trailer last November and this will be our second time out - all worked well last fall. All of the other items in the trailer are working fine.
__________________
Bob and Pat

2012 Cruiser Patriot CF335SS.

2011 Silverado 3500HD LTZ CCLB Duramax SRW 4X4

http://i1193.photobucket.com/albums/...ailerKeuka.jpg
NorskeNY is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2012, 12:14 PM   #2
Sirsea
Seasonal Camper
 
Sirsea's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: League City, TX
Posts: 262
Default

If you have power to the motor then the switch and fuse are OK. Had the same problem on our 2011 Cruiser 335, just a defective motor. Thought about the electric drill, but cranking the stabilizers with the hand crank was not bad at all, much faster and easier than I thought it would be. Dealer replaced the motor and switch under warranty.
__________________
M & M

League City, TX

2011 Cruiser CF335SS Patriot

2008 Dodge Ram 2500HD

6.7 Cummins Turbo Diesel

http://i1125.photobucket.com/albums/...a/P1030085.jpg
Sirsea is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 11:01 AM   #3
jererp
Weekend Camper
 
Join Date: Mar 2010
Location: MI
Posts: 77
Default

Had a similar problem with my rear power jack. It would kick out the reset breaker frequently. Took it in to the local dealer, they checked everything out, and ended up just cleaning the screw and putting some type of dry lube on it. It has worked fine ever since. Just something else to check.



__________________
Jerry & Jane

2008 GMC 2500HD Duramax

2009 Cruiser 30SK Patriot

jererp is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 12:11 PM   #4
avvidclif
Full Time Camper
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 853
Default

Probably just stuck, grab the hand crank and give it a turn or two. Mine does that every so often if it sits up too long. Especially when it's run up against the stop.
__________________
Clif and Millie
Ozzie (half a dog tall & 2 dogs long)
Mabank, TX
2009 Ford Lariat F350 SRW CC
2013 Cruiser CF305SK Patriot Edition
avvidclif is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2014, 12:48 PM   #5
tackett44christ
New Camper
 
Join Date: Apr 2014
Location: wv
Posts: 3
Default Power jack and stabilizers not working

We just purchase a Sunset Trail Reserve 32bh. Went to setup and jack and stabilizers not working. Is there a reset somewhere? Thanks in advance.
tackett44christ is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2014, 01:03 PM   #6
cw3jason
Seasonal Camper
 
cw3jason's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Connecticut
Posts: 346
Default

The stabilizers have a self resetting breaker located on the trailer frame next to each motor. if the motor is overloaded this will pop and remove power from the motor and you have to wait till it resets. I have had mine not want to come down and pop the breaker just from being stuck. try pulling down on the stabilizers and loosen them up alittle. or try the manual crank on the other side to work them loose.
__________________

Jason & Wendy
2013 Sunset Trail ST28BH
2012 Ford F-150 XLT,Factory Tow package w/brake controller
E2 Weight Distribution Hitch w/2 point sway control 1000/10000
cw3jason is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2014, 01:17 PM   #7
tackett44christ
New Camper
 
Join Date: Apr 2014
Location: wv
Posts: 3
Default

Had to manually crank all down, still not working. Don't even have power for light on jack. Checked fuse it was good even replacer to make sure.
tackett44christ is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2014, 01:40 PM   #8
cw3jason
Seasonal Camper
 
cw3jason's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Connecticut
Posts: 346
Default

does your power jack have power? all the things you mentioned so far run direct off the battery. Is your battery charged ? there is also a self resetting breaker for the battery mounted on the front of the trailer frame just behind the battery. if that is bad it will keep battery power from entering the trailer.
__________________

Jason & Wendy
2013 Sunset Trail ST28BH
2012 Ford F-150 XLT,Factory Tow package w/brake controller
E2 Weight Distribution Hitch w/2 point sway control 1000/10000
cw3jason is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2014, 04:39 PM   #9
NorskeNY
Full Time Camper
 
NorskeNY's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Upstate NY
Posts: 673
Default

My fix was replacing the motor - no problems since. The motor lead was very short and I think it may have become disconnected inside the motor. the replacement was covered under warranty - took 3 weeks to get the new one installed (dealer lost track of the motor order).
__________________
Bob and Pat

2012 Cruiser Patriot CF335SS.

2011 Silverado 3500HD LTZ CCLB Duramax SRW 4X4

http://i1193.photobucket.com/albums/...ailerKeuka.jpg
NorskeNY is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2014, 05:58 PM   #10
harley
Seasonal Camper
 
harley's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Ontario
Posts: 465
Default

For anyone having these problems with motors....take a look how tight the factory pulls the wires and straps them with clamps. Mine were so tight the rubber gasket was cracked,possibly allowing water inside . I loosened the clamp and made a nice smooth curve to the wire and re calked the gasket . This may have been the problem for everyone.
__________________

Wayne
Belle River , Ontario
2013 Sunset Trail Reserve 25RB..
(13,500 kms ..about 8200 mi...this summer .Nfld and back.)

No tow vehicle at the moment.
harley is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 03:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.